Kalenteri

Kansallismielisten tapahtumien kalenterista löydät kansallismielisyyden, isänmaallisuuden ja heimoaatteen aiheita koskevat tilaisuudet. Tule paikalle!

Haluatko ilmoittaa tapahtuman kalenteriin? Paina tästä.

Jotkut tapahtumat vaativat ilmoittautumisen, joihinkin on vapaa pääsy. Kalenterissa ei ole yhdistysten keskinäisiä tai vastaavia suljettuja tapahtumia vaan kaikille avoimet tilaisuudet.

612-soihtukulkue

Päivä: 6.12.2021
Aika: 18:30
Paikka: Töölöntori, Helsinki

612.fi-yhdistys järjestää itsenäisyyspäivän soihtukulkueen Helsingissä. Tapahtuma alkaa puheella Töölön torilla 6.12.2020 klo 18:30. Soihtukulkue suuntaa Hietaniemen sankarihautausmaalle.

Sisäministeri Ritavuoren murhasta 100 vuotta

Päivä: 14.1.2022
Paikka: Nervanderinkatu 11e, 00100 Helsinki

Helmikuun 14. päivä 1922 Helsingin Töölössä kajahti kolme laukausta. Laukaukset osuivat silloisen hallituksen sisäministeriin Heikki Ritavuoreen. Ministeri kiidätettiin sairaalaan, jossa hänen todettiin kuolleen luotien aiheuttamiin vammoihin. Ampuja Ernst Tandefelt kertoi murhan motiiviksi Ritavuoren toimet, joista oli kirjoitettu laajasti Hufvudstadsbladetissa. Esimerkkeinä hän mainitsi veljeilyn kommunistien kanssa ja Ritavuoren vihamielisen suhtautumisen karjalaisiin vapaustaistelijoihin. Tandefelt olikin sitä mieltä,… Lue lisää »Sisäministeri Ritavuoren murhasta 100 vuotta

Akateeminen Karjala-Seura (AKS) oli vuosina 1922–1944 Suomessa toiminut ylioppilasjärjestö, jonka tarkoituksena oli heimoyhteyksien ja kansallishengen lujittaminen sekä maanpuolustustahdon tehostaminen. Alkuaikoinaan seura keskittyi rajantakaisen Itä-Karjalan pakolaisten hyväksi tehtävään työhön ja Karjalan heimon yhteenkuuluvuuden ajatuksen levittämiseen. Myöhemmin AKS kiinnitti erityistä huomiota maanpuolustustyöhön.

Isänmaallinen kansanliike (IKL) oli suomalainen äärioikeistolainen ja fasistinen puolue, joka perustettiin 5. kesäkuuta 1932 Hämeenlinnassa jatkamaan Lapuan liikkeen toimintaa. IKL:stä tuli 1930-luvun merkittävin suomalainen oikeistoradikaali ryhmittymä, jolla oli enimmillään 100 000 jäsentä. Toisin kuin Lapuan liike, IKL pyrki pitäytymään laillisissa ja parlamentaarisissa menettelytavoissa.