Siirry suoraan sisältöön

Suunnanjohtajan tervehdys

Tervehdys lukijalle!

Olen iloinen siitä, että olet saapunut Suunnan verkkosivuille tai luet tätä tekstiä jotakin muuta kautta juuri nyt. Nimeni on Toni Jalonen ja olen saanut mahtipontiselta kuulostavan suunnanjohtajan tittelin tässä aikoinaan ideoimassani kollektiivissa. Suunta lähti liikkeelle tarpeesta saada Suomen kansallismieliselle kentälle toimija, joka keskittyisi erityisesti kulttuuriasioihin sekä nimenomaan ideologisesti kiinnostavien tapahtumien järjestämiseen. Samalla tämän uuden toimijan tuli olla liikkeissään ketterä, ilman byrokratian tuomaa painolastia. Onnekseni sain samoin ajattelevia, innokkaita ihmisiä mukaan käynnistämään toimintaa ja nyt meillä on kansallismielisen toimintamme mahdollistajana Suunta-kollektiivi.

Juuret antavat meille siivet. Suomen kansalla on tukenaan menneiden sukupolvien väkevä perintö, josta voimme ammentaa voimaa ja viisautta. Suomalainen muinaisusko, kalevalaiset kansanrunot ja muu kansankulttuuri toimivat pohjana josta ponnistaa. Meillä on rikas taidehistoria, eritoten 1800- ja 1900-lukujen vaihteen kultakausi, ja paljon hienoja eri alojen taiteilijoita. Meillä on yksi suuri Jumala, joka on linnamme, miekkamme ja kilpemme maailman myrskyissä. Elämme nykyhetkessä, joka on täynnä monenlaisia vaikeuksia ja sudenkuoppia. Me emme kuitenkaan kasva, kun asiat ovat helppoja, vaan me kasvamme haasteita kohdatessamme – ja meidän tulee kohdata ne yhdessä.

Tätä on etnofuturismi; suunnatkaamme katseemme vankasti kohti suurta tulevaisuutta, taustallamme kansakuntamme henki ja esi-isiemme voima. Suomalaisten tulee tunnistaa sydämissään tuo ikiaikainen, sanoisinko jopa esoteerinen nationalismi; tuo pintaa syvempi yhteys omaan kansaan, heimoon, historiaan ja kulttuuriin. Sen tunnistaminen tulee parantamaan suomalaisten syvempää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja sen myötä sekä yksittäisen ihmisen, että koko kansakuntamme hyvinvointia. Tämän uuden kansallisen heräämisen ansiosta muun muassa ainutlaatuinen kielemme, arvokas kulttuurimme ja kaunis luontomme tulevat saamaan jälleen oikean arvonsa. Suomi on ollut täällä ennen meitä ja toivon mukaan se tulee olemaan täällä myös meidän jälkeemme.

Tervetuloa tulevaisuuteen.

Toni Jalonen, 2020