Siirry suoraan sisältöön

Taiteen kansallinen suunta

Runonlaulajansaari
Iisak V. Elieser Selin, Runonlaulajan saari, öljymaalaus, 2020

Kulttuuri on keino, jolla kansa puhuu itselleen, itsestään, menneestään ja tulevastaan. Kansa, joka menettää kosketuksen omaan kulttuuriinsa, menettää kosketuksen omaan tulevaisuuteensa. Tällainen kansa on kasvoton. Kulttuuri on merkittävä tekijä kansan määrityksessä.

Suomalainen kulttuuri on pitkään ollut rikasta, omaleimaista ja korkeatasoista. Suomalaisten voidaan korkeakulttuurillaan katsoa ansainneen paikkansa sivistyskansojen joukossa.

Tavoitteemme on kannustaa ja tukea suomalaista kansallista taidetta ja kulttuurielämää kaikissa sen eri muodoissa. Haluamme nyt ja jatkossa, että suomalaiset itse muovaavat kulttuurimme, tuoden ylpeästi esiin suomalaisuutta.

Globalistisen ajanjaksomme haasteista yksi on varmistaa kulttuurimme vahva asema maassamme ja estää sen vesittyminen monikulturistisessa riepottelussa. Vahva kansallinen identiteetti tekee rajan selkeäksi meidän ja muiden kansojen välillä.

Suunnan taiteilijat

Jasmina Jalonen

Kirjailija Jasmina Jalosen teoksia voi tilata BoD-palvelusta.

Jalonen (s. 1995) on historiaa opiskeleva kirjailija, jota kiinnostaa suomalainen identiteetti ja kansamme erityispiirteiden vaaliminen. Hänen teoksensa Hiisilehto kuvaa rautakauden suomalaisten elämänmenoa sekä uskomusmaailmaa.

jasmina

Iisak V. Elieser Selin

Kuvataitelija Iisak V. Elieser Selinin teoksia voi tilata ottamalla häneen yhteyttä: [email protected].

Selin (s. 1996) on suuren osan elämästään maalausta ja piirrustusta harrastanut nuori taiteilija Sastamalan Karkusta. Töissään hän suosii perinteisen, surrealistisen ja abstraktin sekoitusta ja materiaalit ovat pääasiassa muste ja öljymaali.

iisak

Kasper Holtari

Kirjailija Kasper Holtarin teosta Mies kuin enkeli voi ostaa Kansallisesta Kirjakaupasta, Suomalaisista Kirjakaupoista, Prismoista sekä kustantajan verkkosivulta.

Holtari (s. 1986) on varsinaissuomalainen esikoiskirjailija.

kasper