Siirry suoraan sisältöön

Etnofutur V

Date: 23.2.2021
Time: 00:00 - 00:00
Location: Verkkotapahtuma

Virolainen kansallismielinen nuorisojärjestö Sinine Äratus järjesti viidettä kertaa kansainvälisen Etnofutur-konferenssin. Koronarajoitusten vuoksi konferenssi järjestettiin poikkeuksellisesti verkkotapahtumana. Tapahtuma järjestettiin tuttuun tapaan Viron itsenäisyyspäivän aattona. Itse itsenäisyyspäivä on 24. helmikuuta ja silloin Sinine Äratus on järjestänyt perinteisesti soihtukulkueen Tallinnassa. Etnofutur V pidettiin 23. helmikuuta 2021. Tilaisuudessa puhui kansalliskonservatiivisia ja uuden oikeiston puhujia Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Verkkotilaisuuden voi katsoa järjestäjän YouTube-kanavalta (sekä Semenyakan osuuden erilliseltä videolta).

Suomalaisista Sunnanjohtaja Toni Jalonen sekä uusmaalaisten kansallismielisten nuorten aktivistien järjestön Uudenmaan akselin puheenjohtaja Pyry-Lii Soinio puhuivat suorassa lähetyksessä. Etnofutur V:ssä oli yhteensä kymmenen puhujaa, joiden joukossa myös puolalainen entinen europarlamentaarikko, nykyinen kansanedustaja ja oikeistolaisen kansalliskonservatiivisen Wolność-puolueen puheenjohtaja Janusz Korwin-Mikke, sekä ukrainalaisen Kansalliset joukot -puolueen kansainvälisten asioiden sihteeri Olena Semenyaka.

Jalonen oli Etnofutur-tapahtumassa puhujana myös vuoden 2020 helmikuussa, jolloin hän toimi Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana. Puhe herätti laajaa huomiota ja synnytti Suomessa aatteellista keskustelua yli puoluerajojen.

Suunnanjohtaja Jalosen osuus erillisenä videona ja suomeksi tekstitettynä on saatavilla YouTube-tilillämme: