Siirry suoraan sisältöön

Suunta tukee taiteilijoiden Israel-vastaista kampanjaa

Kansallismielinen kulttuurikollektiivi Suunta antaa tukensa taiteilijoiden Kiasma-yhteistyön työnseisaukselle. Kampanjaan osallistujat eivät suostu työskentelemään nykytaiteen museo Kiasman kanssa niin kauan kuin se tekee yhteistyötä Israelin valtion puolesta lobbaavan Chaim “Poju” Zabludowiczin kanssa.

Suunnan taiteilija Iisak V. Elieser Selin ilmoittautui kampanjaan ja oli mukana allekirjoittajien listalla yhdessä lukuisan ja monipuolisen taiteilijajoukon kanssa. Suunta kiittää kampanjan perustajia ja tukee Seliniä hänen osallistumisessaan kampanjaan. Antisionistinen aktivismi sopii hyvin yhteen Suunnan arvojen kanssa.

Selinin nimi ehti olla listalla vajaa viikon ajan, minkä jälkeen nimi poistettiin listalta ilman eri ilmoitusta. Ilmeisesti Suunnan ja Selinin nimiä ei haluta mukaan varsinaiselle listalle, mutta ilmoitamme tätä kautta, että tuemme yhä kampanjaa. Selinin nimi löytyy verkkosivun arkistoidusta versiosta.

Zabludowiczin varallisuus on kerätty israelilaisella asekaupalla ja hän sijoittaa varallisuuttaan muun muassa turvallisuusalan yritykseen, jonka palveluita Israelin valtio käyttää palestiinalaisten vakoilussa. Hän on myös perustanut Israelin valtion puolesta lobbaavan viestintätoimiston, joka puolustaa Israelin Palestiina-politiikkaa. Mitä tulee vertauksiin Israelin ja Etelä-Afrikan apartheid-hallinnon kanssa, Suunta haluaa huomauttaa, että Etelä-Afrikan taannoinen buurinationalistinen hallinto kohteli mustaa väestöään paljon paremmin kuin mitä Israel kohtelee palestiinalaisia.